Over LLS en RAI Vereniging

LLS is een initiatief van RAI CarrosserieNL. Het keurmerk is in 2002 opgericht en sindsdien uitgegroeid tot een keuringssysteem met een landelijk netwerk van meer dan 80 keurders.


De technische ontwikkelingen in de containerafzetystemen worden nauwlettend gevolgd. Waar nodig worden de LLS-checklijst en procedures aangepast. Hierdoor zijn de keurende LLS-bedrijven er altijd van verzekerd, dat zij de LLS-keuringen volgens de meest actuele technieken kunnen uitvoeren. Regelmatige steekproeven door de TÜV Nederland garanderen de kwaliteit van het LLS-keurmerk. De kosten van de steekproeven zijn voor rekening van RAI CarrosserieNL.

RAI Vereniging
RAI staat voor Rijwiel en Automobiel Industrie. De vereniging is opgericht op 17 december 1893. RAI Vereniging behartigt de belangen van 700 fabrikanten en importeurs van personenauto’s en vrachtauto’s, aanhangwagens en opleggers, carrosserieën en speciale voertuigen, motorfietsen en scooters, brom- en snorfietsen en fietsen. Ook de leveranciers van onderdelen en van garage-uitrusting zijn bij RAI Vereniging aangesloten. Lees meer >