Reparatie, onderhoud en keuringen in drie stappen

Bij een erkend LLS-keuringsbedrijf kunt u terecht voor keuring, onderhoud en reparatie aan alle soorten containerafzetsystemen: haakarm-, portaal- en kabelkettingsystemen. LLS is niet zomaar een keuring. Alle LLS-keurmeesters voldoen aan strenge eisen op het gebied van installaties, infrastructuur, testgereedschap en gewichten om de systemen te testen.

Ook wordt door LLS een vast protocol voor keuringen voorgeschreven, waarvan gecertificeerde keurmeesters, duidelijke checklist en steekproefsgewijze keuringen door TÜV Nederland onderdeel zijn. Keuringen worden altijd uitgevoerd door gecertificeerde keurmeesters. In veel gevallen kan de keuring op uw eigen locatie plaats vinden. Wel zo handig.

Stap 1: maak een afspraak

Maak een afspraak met een keuringsstation. Met ruim 80 keuringsstations in Nederland is er altijd een station bij u in de buurt.

Stap 2: de keurmeester keurt

Een gecertificeerd keurmeester keurt de autolaadkraan bij het keuringsstation of op uw locatie, met door LLS goedgekeurd testgereedschap. De keuringen zijn gebaseerd op de specificaties van verschillende fabrikanten van de systemen. De keurmeester weet dus altijd waar hij bij uw installatie specifiek op moet letten en hoe hij veilig functioneren kan testen. Natuurlijk kunt u ook meerdere containerafzetsystemen tegelijk laten keuren en/of de keuring combineren met onderhoud of reparatie.

Stap 3: Bewaar het keuringsbewijs

Als uw containerafzetsysteem is goedgekeurd, ontvangt u van de keurmeester een keuringsbewijs. De sticker met het unieke keuringsnummer wordt zichtbaar op het systeem geplakt. U ontvangt digitaal ook een checklist met alle keuringspunten. Bewaar alle documenten goed, u heeft ze nodig bij controles en mogelijk vraagt uw verzekeringsmaatschappij erom. Bij een onverhoopt ongeval moet u kunnen aantonen dat de kraan veilig is.